AutoDisk berekent de toekomstige kilometerprijs

Op de website berekenkilometerprijs.nl kunt u een beetje in de toekomst kijken. Als het allemaal gaat zoals we denken dat het zal gaan. De module is gemaakt door AutoDisk.
verwijst naar:

“De kilometerheffing is een feit. AutoDisk heeft zich ingezet om zo snel en zo goed mogelijk een inschatting te maken van de kilometerprijs zoals die ingevoerd gaat worden in 2014. Niets is zeker en de waarden die u uitrekent zijn gebaseerd op een aantal aannames:

Aanname 1. De kilometerheffing wordt een feit.
Aanname 2. De berekening van de heffing wordt overgenomen uit het huidige wetsvoorstel door de tweede kamer.
Aanname 3. De kilometerprijs is naar verwachting in 2018 ca. 220% hoger dan in 2014. Aanname 4. De spitsheffing in 2018 wordt 11 cent per kilometer.

U kunt de berekeningen op deze site beschouwen als een goede indicatie van wat er in de toekomst gaat gebeuren. Rechten kunt u er natuurlijk niet aan ontlenen, daarvoor is de situatie nog te onzeker. U zult zien dat nagenoeg altijd de kilometerprijs hoger uit zal vallen dan wat u nu betaalt aan motorrijtuigenbelasting. U moet echter zelf in gedachte houden dat u op termijn minder kosten kwijt bent aan de aanschaf van een auto. Hoe nieuwer u auto’s koopt, hoe groter uw voordeel zal worden. Hoe ouder u auto’s koopt, hoe groter uw nadeel zal zijn.”

- www.berekenkilometerprijs.nl (bekijken via Google Sidewiki)

Comments are closed