Henk Rottinghuis invloedrijke Nederlander

Het leven draait om macht en als je dus op de 69e plaats als enige automan terechtkomt, moet dat toch een bijzonder gevoel geven. Rottinghuis is CEO bij Pon.
verwijst naar:

“De rangorde wordt bepaald door zakenblad FEM. Met de tweehonderd punten die de redactie hem toebedeelde, klimt de 53-jarige Rottinghuis dertien plaatsen: in 2008 stond hij op 82. De publiciteitsschuwe Rottinghuis is sinds 2002 de topman van Pon Holdings, waarvan hij in 1999 directielid was geworden. De holding zetelt in een kasteeltje in Nijkerk.

Rottinghuis was voordien directeur van Pon’s Automobielhandel en divisiedirecteur van de Auto Import Groep. FEM merkt op dat Rottinghuis geen commissariaten heeft, maar wel “bijbaantjes, gastsprekerschappen en klusjes.” Zo was hij juryvoorzitter van de Effies, de jaarlijkse prijzen voor de effectiefste reclamecampagnes. Behalve door Rottinghuis is de autobranche verder niet vertegenwoordigd in de lijst van FEM.

De machtigste persoon in het Nederlandse bedrijfsleven is volgens het zakenblad president-commissaris Peter Elverding van ING. FEM publiceert de top 100 overigens voor het laatst: moederbedrijf Reed Elsevier zet de titel per 1 januari 2010 stop.”

- Automobielmanagement.nl – Topman Pon in lijst FEM 100 machtigste Nederlanders – Algemeen (bekijken via Google Sidewiki)

Comments are closed