Menu Sluiten

Petrolheads lachen zich suf om het dashboard van de nieuwe Tesla Model 3. Dat is volkomen begrijpelijk als je elektrische auto's volstrekte onzin vindt en je een plek hebt opgezocht in de loopgraven van de brandstofauto's. Is het een oorlog, brandstof vs elektra, fossiel vs groen, verleden vs toekomst? Soms lijkt het er een beetje op. Je kunt je hakken in het zand zetten of je kunt aanvaarden dat de autowereld voor enorme veranderingen staat. En eigenlijk is het niet eens een verandering, het is een ingrijpende vernieuwing die ook om een ander denkpatroon vraagt. Als die bereidheid er niet is dan kun je de naaste toekomst nog wel manipuleren. Misschien zelfs tussen de tien en twintig jaar, ik houd het op tien, want elektrische mobiliteit went snel. Zelfs het dashboard van de Tesla Model 3.De nadrukkelijke logica

Waarom in vredesnaam een dashboard met helemaal niks? OK, een soort tablet van vijftien inch, maar verder alleen een stuur dat doet denken aan de eerste primitieve pogingen om eens een ander knopje te monteren dan de gebruikelijke claxon. Gaat dat ergens over? Jazeker! Als alle info en alles wat je nodig hebt tegenwoordig zit verstopt in je smartphone, waarom moeten er dan achterhaalde klokken, meters en knoppen op een dashboard worden uitgestrooid? Het dashboard in de Tesla Model 3 is van een natuurlijke logica.

Met een smartphone is bijna alles mogelijk, in elk geval steeds meer. Is er een nieuwe app, dan installeer je die. Een upgrade die weer nieuwe mogelijkheden biedt, is zo geregeld. De display in Model 3 heeft alles wat je maar nodig hebt. Je hebt verder niets nodig en het stuur heeft bediening voor de audio en cruisecontrol. Je bent altijd up-to-date en beschikt over de meest recente software. Als een smartphone een logische ontwikkeling van de mobiele telefoon is, is het dashboard van de Tesla Model 3 de logische opvolger van het klassieke dashboard. Het is een kwestie van wennen, maar de grote display is het meest veelzijdige alternatief voor het instrumentarium van ooit.

[easymedia-gallery med="790" order="asc"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten