Menu Sluiten

Ik kan niet anders zeggen dan dat Nissan weer lekker bezig is met de nieuwe Nissan LEAF II. Op 6 september weten we meer, het druppelen van nieuwe berichten is in volle gang. Soms is dat knap irritant voor een autojournalist. Tegenwoordig wacht je ook niet meer op een persbericht van de importeur, maar stel je een Google alert in. Dat helpt niet altijd, soms wel. Wat ik sowieso niet snap, is dat uitgelekte filmpjes altijd zo belabberd van kwaliteit zijn. Iemand kwam de nieuwe LEAF II in levende lijve tegen in Spanje. De beelden zijn te beroerd voor woorden. Enfin, vandaag was er deze teaser van de meest verkochte elektrische auto tot nu toe, 277.000 stuks, berekend over de periode 2010-2017, zegt Nissan zelf.Minder windgeruis

De nieuwe Nissan LEAF heeft minder windgeruis dan het huidige type. Luchtweerstand schijnt heel goed te zijn, vandaar de foto en het onderstaande filmpje. Het zal wel. Hardrijden in een LEAF doe je toch niet, want je batterij loopt leeg waar je bij bent. Tussen de 100 en 120 km/u is een aardige snelheid en dan is ook de huidige versie verrukkelijk stil. De nieuwe dus nog stiller? Het zal wel.

Ik ben meer geïnteresseerd in de rest van de auto. We weten nu wel dat de LEAF II met een batterij van 40 kWh wordt geleverd, maar er komt ook een versie met 60 kWh. Misschien niet meteen, maar wél in tweede instantie. Ik vermoed dat ze de 40 kW niet al te uitbundig uit zullen rusten om de prijs onder controle te houden. Dat wordt dan een mooie instapper. Met 40 kWh kom je trouwens echt wel probleemloos door de randstad en als Fastned flink doorpakt, komt de oostelijke helft van het land ook binnen beter bereik.

Laten we hopen dat de nieuwe LEAF ergens rond de 30.000 euro start. In dat geval zal er best belangstelling zijn. Alleen zul je dan weer zien dat er wachtlijsten ontstaan. Maart/april 2018 begint de levering. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten