0620813056 ted@autokiosk.nl

De kleine elektrische Renault

door Ted Sluymer

Renault komt met een compact SUV-je en die is helemaal elektrisch. Je leest het in alle kranten en ja, het wordt geproduceerd in China. De media schrijven nogal suggestief, want er is vrijwel niets bekend. Klein, niet al te groot bereik, bedoeld als stadsautootje. Haalbare kaart? Ik denk het wel, als ze er maar geen badge van Dacia op gaan plakken.

De K-ZE ziet er leuk uit. Of lollig. Heeft een accu van minder dan 30 kWh en biedt dan waarschijnlijk dik 200 kilometer rijplezier. Met een beetje slimme planning kom je dan nog het hele land door. Ik hoor de bezwaren al, maar het kan echt. Ik weet het, ik heb het gedaan in de eerste generatie Nissan LEAF met hopeloos bereik. Ik reed met zo’n ding naar België in de tijd dat laadpalen zo zeldzaam waren als een kloppend persbericht uit Den Haag. 

Het nieuwe kleintje van Renault kan dus prima mee in stedelijke agglomeraties. Omdat het ding in China rond de 8000 euro kost, vliegen in de media de meest uiteenlopende suggesties in de rondte, waarbij 11.000 de hoogste is. Ik gok op 14-16 mille en dan denk ik dat deze grappige Renault een mooie bijdrage kan leveren aan prima elektrische ontwikkelingen. Vooral als de binnensteden worden afgesloten. Zou mooi zijn. 

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten