0620813056 ted@autokiosk.nl

Sony Vision S electric

Als Sony een elektrische auto laat zien, is dat niet zomaar een grapje. De autofabrikanten krijgen een concurrent die zich met niets en niemand laat vergelijken.

Begin 2020 mocht de wereld kijken naar de Sony Vision S, een elektrische auto in het premiumsegment. Ik heb wel wat suggestieve teksten gelezen, maar de onderschatting kreeg de boventoon. Ik zie het anders. Sony kent de autowereld in alle facetten, al hebben ze nooit eerder auto’s gebouwd. Mobiele accessoires en audio-/-systemen kennen ze als de bekende broekzak. Het produceren van een product, wat het ook is, kunnen ze als geen ander. Dus waarom geen auto?

Precies, waarom geen auto? Een elektrische auto is een relatief simpel aftreksel van een brandstofauto en feitelijk is zo’n product voor Sony kat-in-het-bakkie. De auto bouwen en in de markt zetten, is geen punt. Sony zit wereldwijd al overal, kent alle marketinggrappen en -grollen en ik denk dat ze minder tijd nodig hebben om een elektrische auto in de markt te zetten dan de gemiddelde autofabrikant die nog altijd vindt dat hij wordt gedwongen om elektrische auto’s te maken.

Geld is weliswaar belangrijk, maar speelt geen wezenlijke rol. Daarnaast heeft Sony één onvoorstelbaar kostbaar voordeel: een product als Sony wordt door de consument per definitie gezien als een betrouwbaar product. Als ik alle argumenten op één hoop veeg, voorspel ik dat Sony een hele grote rol gaat spelen in elektrisch AutoLand. Per wanneer? Vanaf 2023.

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten