0620813056 ted@autokiosk.nl

Aparte kentekenplaat voor EV’s?

In Engeland krijgen elektrische auto’s een kenteken waardoor je ze gemakkelijk kunt herkennen. Biedt heel veel mogelijkheden.

Het idee is eenvoudig. Gekleurde kentekenplaten kennen we al, maar in de UK willen ze elektrische mobiliteit allerhande faciliteiten geven en dat doet dan weer denken aan bijvoorbeeld een de groene kentekenplaat van een autobedrijf. 

Een kentekenplaat waardoor je direct kunt zien dat het een elektrische auto is, zorgt voor een mooi onderscheid. Je kunt er voordelig parkeren aan koppelen, misschien zelfs speciale rijbanen, maar één optie is wel héél handig: speciale EV-zones. Zoals ze nu diesels uit willen bannen in de binnensteden, kun je ook uitsluitend EV’s met aangepaste kentekenplaat toegang verlenen. Voor boa’s in elk geval heel handig. Of er in Den Haag aan aparte kentekenplaten wordt gedacht, weet ik niet. Ik vind het wel een idee.

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten