Menu Sluiten

Autobedrijf Tonny Keijzers schuldig aan BTW-zwendel

 

12 juli 2017 | door Ted Sluymer

http://www.tonnykeijzers.nl/

Rechtbank Gelderland heeft in hoger beroep de Apeldoornse autohandelaar Tonny Keijzers definitief schuldig bevonden aan BTW-fraude. In het vonnis wordt de vloer aangeveegd met Keijzers en wordt ook vermeld dat de telefoons van de autohandelaar werden afgeluisterd. Per saldo zal Keijzers nu een bedrag moeten betalen van bijna drie miljoen euro. Verwacht mag worden dat het niet lang zal duren voordat de acceptgiro in de Sleutelbloemstraat nr. 29 wordt bezorgd. Daar zal het echter niet bij blijven, want het venijn zit in de staart. En niet een beetje. Bovendien speelt er nog meer.

Jarenlang fraudeerde autohandelaar Tonny Keijzers met de BTW van import- en exportauto's, de zgn. BTW-carrouselfraude. Dat leverde hem vele miljoenen op, maar vooral de belangstelling van de Belastingdienst. Die lieten hem zijn gang gaan, maar intussen werd een uitgebreid dossier samengesteld. Telefoons werden getapt en toen de Belastingdienst van mening was dat het bewijs wettig en overtuigend was geleverd, werd uitgerekend wat Keijzers aan de Belastingdienst moest betalen. Bijna drie miljoen, inclusief rente, maar zonder boete. Daar was Keijzers het niet mee eens en liep naar de rechter. Hij vond het bovendien allemaal te lang duren.

De rechtbank boog zich over de stukken en om een lang verhaal kort te maken: de rechter veegde de vloer aan met de autohandelaar en was het eens met de Belastingdienst. De rechter vond wél dat de redelijke termijn een héél klein beetje was overschreden. Met een lichte tegemoetkoming als gevolg. Afgerond is de vordering echter nog steeds richting drie miljoen euro.

Géén boete??!!??

Krijgt iemand die jarenlang op een enorme manier zwendelt geen boete van de Belastingdienst? In dit geval niet en de reden is eenvoudig. Wat Keijzers namelijk te wachten staat is erger dan de actuele vordering van de fiscus. De volgorde is een strafrechtelijk onderzoek en vervolgens een strafzaak. Dat kan resulteren in een meerjarige gevangenisstraf en een aanzienlijke boete die geschreven wordt met zes nullen. Kortom: autohandelaar Tonny Keijzers wordt keihard aangepakt.  Ook de mensen waar hij mee samenwerkte worden onder de microscoop gelegd en zullen hun straf niet ontlopen. Het kan allemaal nog een tijdje duren, maar het actuele vonnis helpt een handje.

Help! Ik ben klant bij Tonny Keijzers

Voor klanten van autohandelaar Tonny Keijzers zijn deze ontwikkelingen niet leuk om te lezen. Je vraagt je namelijk direct af of de auto die je hebt gekocht wel helemaal fris en clean is, vooral als het om een geïmporteerde auto gaat. Om de BPM bij import te beperken, worden er ook de nodige spelletjes gespeeld. Van fraude met kilometerstanden tot auto's met valse chassisnummers en opgelapte schade-auto's. Ik kan mij dus voorstellen dat kopers van een Keijzers-auto twijfelen of dat de juiste keuze was.

Het verhaal Tonny Keijzers begint vervelende vormen aan te nemen. Van een inval waarbij ook een wapen werd gevonden tot gestolen auto's, fraude en mogelijk nog veel meer praktijken die het daglicht niet kunnen velen. Ik weet dat justitie Keijzers al een tijdlang fileert tot op het bot. In het vonnis staat ook dat de vrouw van Tonny Keijzers van de hoed en de rand weet. Ook zij liet haar treintje op de criminele rails lopen waar Keijzers zijn dubieuze praktijken uitvoerde. Hoeveel mensen er verder meededen, is niet bekend, maar je hebt minstens de vingers van twee handen nodig. Ze hielpen Keijzers met zijn frauduleuze BTW-carrousel en wie weet met wat nog allemaal meer. 

Voorlopige conclusie

Een bedrijf dat voor miljoenen fraudeert en daarvoor wordt veroordeeld, maakt het zichzelf erg moeilijk om klanten vast te houden, laat staan nieuwe klanten te werven. Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom je een auto liever ergens anders koopt. De handel en wandel van autohandelaar Tonny Keijzers heeft nu al zo vaak  de media gehaald, dat diezelfde media waarschijnlijk gaan zorgen voor de teloorgang van Autobedrijf Tonny Keijzers. Het mag razendknap worden genoemd dat hij het al enkele decennia vol heeft weten te houden. Google Search is echter onverbiddelijk en bewaart alles, maar als Tonny Keijzers in de spiegel kijkt, weet hij donders goed wie en wat de oorzaak is.

Wordt vervolgd.

 

 

 

Volg AutoKiosk op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten