0620813056 ted@autokiosk.nl

Coronavirus, honderd kilometer en nog wat

Iedereen heeft een mening over het coronavirus, over de honderd kilometer die we overdag per uur maximaal mogen rijden en over wat al niet. Die honderd kilometer en wat al niet verbleken bij dat vermaledijde virus.

In 2010 beukte een Tsunami het leven in Japan in diepe duigen. Het menselijke leed leek eindeloos en ik vrees dat nabestaanden nog regelmatig een akelig deja vu  beleven. 

In 2010 werd de Lexus CT 200h geïntroduceerd en de levering liep voor iedereen uit de hand. Het coronavirus is van een ander kaliber en ik verwacht nu dat elke fabrikant leveringsgedoe krijgt. Veel auto’s bestaan uit Chinese onderdelen en die zijn domweg niet geleverd. Tesla heeft problemen met batterijen en nog veel meer onderdelen. Hoe langer het virus de wereld terroriseert, hoe beroerder het wordt. Voor de auto- en andere branches tenminste, want het virus zorgt wel voor enorme economische gevolgen, er kleven ook goede kanten aan.

We leren eindelijk om thuis te werken. Dat is beter voor werkgever en werknemer, al moeten de bazen eerst nog wat wantrouwen begraven. We ervaren dat we genoeg asfalt hebben als we alleen naar het werk gaan als dat fysiek noodzakelijk is. En inderdaad, als fysieke aanwezigheid nutteloos is, lever dan minstens twee of drie dagen op de zaak in. Regel een lekker groot scherm voor je notebook en ervaar dat je méér doet dan op je werk.

Verder pruttelt het MKB natuurlijk, want als de overheid steun belooft dan moet je direct gaan kreunen om euro’s binnen te harken. Niettemin: de kosten gaan door en je krijgt alle ellende wél op je dak geschoven. De gevolgen van het coronavirus zullen hoe dan ook enorm zijn. Een latere levering van een nieuwe auto is dan het minst erge.

Honderd

Er wordt wat gekankerd op die honderd kilometer per uur die we nu nog mogen rijden. ‘Ik trek mij er niets van aan,’ brullen mensen met meer vlees dan hersens in hun hoofd. Ik gun ze één jaar ontzegging voor elke te hard gereden kilometer en hoop vooral dat er overal trajectcontrole wordt ingevoerd.

Trajectcontrole heeft ook z’n langste tijd gehad. Ik denk nu toch serieus dat er een kastje in elke auto komt te zitten waarmee alles wordt geregistreerd wat een bestuurder uitvreet. Via een speciale website en je DigiD mag je maandelijks inloggen en alle bekeuringen betalen. Ruim dertig jaar geleden beschreef ik deze variant al, maar dan moest je nog langs het postkantoor. 

De tijden veranderen en we ruiken dankzij een virus even naar wat varianten. Minder verkeer, minder kilometers, meer thuiswerken, wen er maar aan.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten