0620813056 ted@autokiosk.nl

De pissige tandarts en zijn Tesla-geleuter

Als je het vandaag de dag ergens niet mee eens bent, zoek je de publiciteit op. En aangezien kranten met moeite het hoofd boven water houden, vind je daar tegenwoordig snel gehoor. Vooral als het elektrische rijden kan worden afgeserveerd. 


Het artikel in het AD is ondeskundige flutschrijverij, geen ordentelijke journalistiek. Ene Herbert van Kuik, tandtechneut van professie, wil graag zijn gelijk halen. Het gaat om een Tesla Roadster van negen jaar oud. De accu heeft het begeven en remplace kost 35 mille.  Dat is meer dan de waarde van de rijdende plank van Tesla. Mooi toch? Had de tandenmonteur negen jaar geleden al kunnen beredeneren. 

De Roadster was de eerste auto uit de Tesla-stal. Een leuk probeersel van Elon Musk, maar geen duurzame bak. Knopjes van Opel, een blend van onderdelen en een toekomst van niets. Logisch, dit soort auto’s scoren nooit grote aantallen. Als elektrische sportwagen niet in staat te concurreren met welke auto dan ook. 

Als je zo’n auto koopt, is dat dom. Lease zo’n plank, want zo rijdt-ie, en laat de sores bij de leasemaatschappij. Als de auto stuk gaat, de accu het begeeft, op laten halen. Adios amigo. Aju paraplu.

Maar nu, Smoelsmederij Van Kuik, wenst een andere accu omdat hij zo stom is geweest om de auto te kopen. En eigenlijk is dat niet eens het ergste. Het ergste is dat een zelfbenoemde journalist een kop bedenkt als boven dit artikel staat.

Tesla geeft acht jaar garantie op de batterij. Knap lang, het houdt een keer op. Batterijen gaan héél lang mee, tienduizenden Tesla’s en andere automerken bewijzen dat. Ze gaan zolang mee dat ze zelfs na hun autoperiode geschikt zijn als noodverlichting van een immens sportstadion. Jawel, de Johan Cruijff ArenA heeft batterijen van Nissan LEAF’s als reserveverlichting. Maar ja, als je als AD-schrijver er alleen op uit bent om elektrisch rijden af te zeiken, zoek je het leven van een autobatterij niet uit.

Herbert van Uilskuiken heeft zijn publiciteit gehad. Zijn Tesla ook. Allemaal verleden tijd. Mijn advies: ga maar dromen van een TandenFee.

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten