0620813056 ted@autokiosk.nl

Louwman trekt Byton over de drempel

De Louwman Groep, die in heel Europa opereert, en in Nederland met name Toyota en Lexus, gaat de Chinese elektrische auto’s van het merk Byton exploiteren.

De Byton M-Byte SUV werd in 2018 als concept getoond en er is behoorlijk belangstelling voor. Niet vreemd, het ding ziet er goed uit. Als je 500 euro neertelt voor de auto wordt er eentje gereserveerd. Wat de M-Byte uiteindelijk moet gaan kosten, is de vraag.

In 2018 werd gesproken van een basisprijs van 45.000 euro. In Nederland weten ze er vast wel wat vermakelijkheidsbelasting bovenop te gooien, dus ik denk dat je 55-60 mille neer mag tikken voor de auto. Wat niet wegneemt dat je dan toch stukken voordeliger uit bent dan bij de gerenommeerde merken.  Louwman zal het ongetwijfeld slim aanpakken.

Overigens komt de Byton pas eind 2021 en dan is het concept dus al vier jaar oud. Op zich is dat geen punt. Tesla Model S dateert uit 2008 en kreeg in 2015 een andere neus. Het is met name de software die een rol speelt.

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten