Menu Sluiten

Finale Tesla Model 3 nog steeds niet gezien

 

6 juli 2017 | door Ted Sluymer

https://www.tesla.com/nl_NL/model3

De eerste Tesla Model 3 rolt vrijdag 7 juli van de band, veertien dagen eerder dan de planning en tot grote tevredenheid van opperhoofd Elon Musk. De eerste Model 3 wordt in de USA geleverd. Pas als de productie wordt opgevoerd, eind 2017 en later, is Europa aan de beurt. Bijgaande foto is van vandaag en staat op de officiële Tesla-website. De Amerikaanse verkoopprijs is vooralsnog 35.000 dollar, de Europese prijs blijft koffiedik kijken. Ik blijf denken dat Model 3 al snel richting 50 mille zal gaan, maar lager dan 45.000 euro ga ik niet. Maar dat is even niet het item. Wat wél het item is, is het uiterlijk van Model 3. Zoals de auto op de afbeelding staat, is hij onverkoopbaar vanwege het hopeloze front.

Laten we niet beginnen over het feit dat smaken kunnen verschillen, dit aangezicht is een hopeloos en kansloos ontwerp. Ik voorzie enorme problemen als de neus zo wordt als tot nu toe getoond. Het is ook méér dan vreemd dat er verder niets aan afbeeldingen is uitgelekt. Slim van Musk, maar het uiterlijk van een auto geheim houden tot één dag voor de eerste aflevering, flikt zelfs een gerenommeerde autofabrikant in 2017 niet. Ongezien een auto kopen op een mooi verhaal en een paar handgemaakte exemplaren, gebeurt niet vaak. Honderdduizenden orders met een aanbetaling van duizend dollar is al helemaal bijzonder. Maar wat als je een auto met zo'n neus krijgt?

Volkswagen verslikte zich begin jaren negentig in het uiterlijk van de Passat. Het model had geen grille en die werd er vervolgens opgeplakt middels een passende sticker. Geen pan, Volkswagen wijzigde het model en maakte de blunder nooit meer. Het is natuurlijk wennen aan de vormgeving als je geen grille meer nodig hebt, maar de Tesla Model 3 zoals hij nu is, gaat 'm niet worden. Wie de auto nu koopt, krijgt in tweede instantie de deksel op zijn neus, want dat de neus op (korte) termijn anders zal worden, staat voor mij als een paal boven water. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten