Menu Sluiten

Hyundai Duitsland publiceerde de prijzen van de Kona Electric, die in Duitsland Elektro heet. Instapmodel kost 34.600 euro met 40 kWh batterij. Helemaal aangekleed, met een paar koeien leer, ben je voor nog geen 46 mille Mr. Elektro. Met 64 kWh batterij op de koop toe. In Sassenheim rekent de Nederlandse importeur van het Koreaanse merk zich suf om de auto onder de 50.000 euro te houden, want anders hebben ze volgend jaar een probleem met de bijtelling. Gezien de Duitse prijzen denk je toch dat het wel mee zal vallen. Van de Duitse prijzen snap ik overigens geen ruk, om het even duidelijk te melden.

De Hyundai IONIQ met 28 kW batterij kost in Duitsland 33.300 euro, In Nederland begint de prijslijst met 33.995. Als simpele ziel denk je dan dat de Kona Electric met 40 kWh batterij dan toch niet veel duurder dan in Duitsland hoeft te zijn. Maar dat weet je dus nooit. Zo is de Nederlandse Nissan LEAF hier veel duurder dan in Duitsland, waar de auto bij 31.950 euro begint. In ons vaderland noteren we een vanafprijs van 36.890 euro. De LEAF-prijzen zijn overigens omhoog geschoten. Slecht te leveren ook. Maar goed, de Duitse Kona Elektro voor 1300 euro meer dan de IONIQ is voor mij een raadsel. Niet iedereen wil weliswaar een crossover, maar voor die paar dooie euro's extra heb je meer kilometers in je batterij en een heel wat leukere auto. Ik zou het wel weten. Het geringe prijsverschil is mij een raadsel. Het wordt al met al echt een keer tijd dat de NL-importeur met prijzen komt. Zomer 2018 staat op de website. Paar dagen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten