0620813056 ted@autokiosk.nl

Tonnie Keijzers haalt de media die stuk voor stuk het bericht van het OM papegaaien. Dat is het gemakkelijkste en koren op de molen van de autohandelaar uit Apeldoorn die, niemand weet hoe lang, de kluit belazerde. Fiscaal in elk geval en de waardering voor het autobedrijf van reguliere klanten was nogal uiteenlopend. Het OM heeft een punt gezet achter de vervolging en Keijzers komt er met een fooi van af. Toch is dat opmerkelijk, misschien zelfs wel raar. Wat haalde Tonnie Keijzers uit?

Simpel antwoord: een BTW carrousel. Daar moet je héél geslepen voor zijn en voor zover ik het heb begrepen, was en is autohandelaar Keijzers buitengewoon geslepen. Sterker nog, Keijzers is een meester in het manipuleren. En na jarenlang traineren geeft het OM nu op en heeft een schikking aangeboden die uiteraard gretig door Keijzers werd geaccepteerd. De boete van 750.000 euro is voor de schatrijke autohandelaar een fooi en van de naheffing van 1,8 miljoen euro ligt hij geen seconde wakker. Bijna dolkomisch werd 120 uur taakstraf toegevoegd aan de schikking. Zo krijgt het OM de lachers wel op de hand.

Autohandelaar Tonnie Keijzers weet dat met geld alles te koop is. Uitstekende advocaten, geslepen adviseurs, pistolen, Keijzers regelt alles. Over die pistolen, aanwezig toen Keijzers jaren geleden van zijn bed werd gelicht, hoor je niemand meer. Ook ongebruikelijk veel bankpapier in Huize Keijzers werd door het OM kennelijk normaal gevonden.

De oude vos is inmiddels 67 jaar en meldde dat hij wat beter op had moeten passen. Hoezo? Steeds naar anderen wijzen en de vermoorde onschuld spelen? Moeilijk vol te houden als je per saldo bereid bent om ruim 2,5 miljoen af te tikken. Als je echt onschuldig bent, ga je tenslotte tot het gaatje. Keijzers niet. Het rekensommetje heeft hij al lang geleden gemaakt en dankzij het rekken en rekken zijn OvJ’s met pensioen en is het voor het OM wel héél gênant om de beerput wéér open te trekken.

Je kunt moeilijk anders concluderen dan dat het OM vakkundig door de autohandelaar is gepiepeld. Nu maar hopen dat Keijzers zijn zoon, aan wie de zaak is overgedaan, de kunst van het autoverkopen heeft geleerd en niet de frauduleuze praktijken waar hij zich jarenlang mee heeft beziggehouden.

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten