Menu Sluiten

De vaderlandse belastingbetaler is al een keertje helemaal leeggelopen op de MitsuBish Outlander PHEV, in de volkmond ook wel MetSubsidie Foutlander genoemd. Heeft vele honderden miljoenen gekost en geen fluit opgeleverd.  Bij bosjes werden ze geëxporteerd om elders ook nog subsidies op te vreten. Ik heb wel één keer iemand gesproken die grotendeels elektrisch reed met de Outlander Hybrid. Gepensioneerde senior die reed als zijn eigen opa en elke gratis laadpaal kende. Haalde met een slakkengang 50 kilometer op de batterij. De te slappe benzinemotor bleef buitenspel. Gebeurde bij de meeste Outlander-rijders niet. Die haalden ook de vijftig kilometer waarschijnlijk nooit. Ik kwam tot twintig kilometer...

Mitsubishi meldt dat het 2019-exemplaar van de Foutlander Outlander toch wel 45 kilometer schoon aan de haak kan rijden. Ik ben zo vrij te concluderen dat ze er bij Mitsubishi weinig van snappen. In de Hyundai IONIQ PHEV scoorde ik zeventig kilometer op stroom. Liefst zie ik er honderd zodat mensen gestimuleerd worden om elektrisch te gaan rijden, want de motor die er ook in zit, is tenslotte alleen maar voor angsthazen en krentenkakkers. Bange mensen die geen BEV durven rijden en vrekken die geen zin hebben om te investeren in een volledig elektrische auto. Dat we nog een lange weg hebben te gaan, is duidelijk. Maar van een fabrikant als Mitsubishi had ik meer verwacht. Niet interessant dus, vooral niet omdat je elektrisch tot 135 km/u kunt komen en dan overschakelt op een 2,4 liter plofmotor. En dat voor modeljaar 2019. Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten