0620813056 ted@autokiosk.nl

Tesla-scherm: Duitse rechter is een beetje dom

Tesla wordt onder vuur genomen door een Duitse rechter die een boete gaf aan een Tesla-rijder zijn auto liet swipen toen hij op zijn beeldscherm fröbelde. Mag niet, zegt de rechter. Objectief vonnis?

Een Duitse rechter wordt betaald door de overheid. Is overal zo, al zijn er wat landen in onze woelige wereld waarin criminelen ook wat aan rechters betalen. Nu heb ik best vertrouwen in rechters (voor Amerikaanse rechters maak ik een uitzondering), maar het vonnis van deze Duitse rechter heeft misschien een kleurtje.

De lobby van de Duitse auto-industrie reikt tot vér in de regering. De macht is groter dan gewenst en altijd in het voordeel van de fabrikanten. Overheden gaan er gretig in mee. Dreiging met werkloosheid is als altijd het middel om partijen die iets willen dat de auto-industrie niet wil op de knieën te krijgen. Wat heeft dat met het Tesla-vonnis van de Duitse rechter te maken?

De rechter rijdt op zeker in een auto van Duits fabrikaat. Chauvinisme is hem niet vreemd en wat is er mooier dan wat zand in de elektrische motor van Tesla te strooien? Tesla is gevaarlijk, want je bedient de ruiten met een touchscreen in de auto. Mooi, dan worden er minder Tesla’s verkocht en met een beetje geluk wordt dat weer een Duitse auto.

Zelf heb ik maar kort in Model 3 gereden en regende het niet. Dus is even bellen met Tesla-expert Martijn Duivenvoorden een slim idee.

Wat vind jij, Martijn?

 Nou, ik vind het vooral een raar verhaal. Als het gaat regenen, gaan de ruitenwissers vanzelf aan. Je hoeft dus niets te doen.

Oké, maar wat zat die man dan te doen op dat scherm?

Geen idee, maar het had niets met zijn ruitenwissers te maken.

Even later stuurt Martijn een appje met een korte video van een Model 3-scherm. Dat onderschrijft wat hij al meldde. Het is dus een raar vonnis. Natuurlijk is Tesla veel verder dan andere autofabrikanten. Niemand heeft nog uitsluitend een centraal scherm en verder niets. Vooruitdenken doet alleen Tesla, de overige denken aan de aandeelhouders en het klassieke verdienmodel. Kortom: de rechter vonnist uit zijn nek en is een beetje dom, de Tesla-rijder in kwestie zat met zijn hoofd ergens anders en lette niet op.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten