0620813056 ted@autokiosk.nl

Vooropgesteld: ik vind de volledig elektrische EMotion van Henrik Fisker een ongegeneerd mooie auto. Je moet geen belabberde rug hebben overigens, want net als de Karma liggen de stoelen ongeveer in de kelder. Instappen gaat goed als je jong en soepel bent. Nee, prachtauto en oh, wat ben ik benieuwd, ook al worden het geen aantallen natuurlijk, want Fisker wil wel wat verdienen. Dus begint de prijslijst met 129.000 dollar en tel daar nog maar wat grappen en grollen bij op. Henrik plukt je wel, maar dan heb je ook wat. Tenminste...

De Fisker Karma, ook al bloedmooi (vind ik dan), haalde de eindstreep niet echt. Er werden wel auto's afgeleverd, maar vriend Henrik maakte er een potje van en de toko ging op de fles. Dat deerde hem kennelijk niet, want niet lang na de Karma-flop liet hij weten bezig te zijn met een nieuw ontwerp, helemaal elektrisch, want dat was de toekomst. Een auto met, daar komt-ie, nieuwe batterijtechnologie, grafeen! Nu is grafeen weliswaar op papier heel bijzonder en er zijn inderdaad partijen mee bezig, maar een grafeenbatterij uit de koker van de brave Henrik is toch wel heel mooi. Als hij het voor elkaar krijgt natuurlijk.

Je kunt een EMotion reserveren voor tweeduizend dollar. Die worden terugbetaald (...) als de EMotion plotsklaps niet wordt geboren. Er zijn mensen die zwemmen in de dollars, dus Henrik vangt wel een paar vissen, maar toch. 

Geen grafeen?

En dan komt opeens het bericht dat de batterij  van de EMotion geen grafeenbatterij is. Hoezo Fisker? Eerst alles en iedereen achter de oren laten kriebelen en dan terugkrabbelen? Kennelijk, want de EMotion zal in eerste instantie worden voorzien van een lithiumbatterij. Dat geeft op z'n minst te denken. Waarom? Wat gaat er niet goed? Gaat Henrik Fisker zich ook in deze nieuwe EV verslikken? Zou zomaar kunnen. Ik hoop van niet. Auto is té mooi.

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten