0620813056 ted@autokiosk.nl

Voor mensen die denken dat er niets verandert

Dit is de Bentley Mulliner’s Bacalar. Niet elektrisch, maar met een zesliter twaalfcilinder on der fenomenale motordeksel. Ik vind ‘m prachtig en volkomen idioot op hetzelfde moment. De paradox van godgeslagen uniek en volslagen overbodig. 

Terwijl de wereld door een achterlijk virus economisch naar de knoppen gaat, komt Bentley met een bak die voor het grootste deel zal worden gekocht door mensen die met drugs of wapens het leven leiden uit een Netflix-serie. Per saldo wordt er alleen maar op ze gejaagd.

Wat maakt het uit. Bentley maakt een auto die gebaseerd is op de gedachte dat de wereld niet verandert, wat natuurlijk wel het geval is. Al gebeurt dat alleen al door een virus. De Bacalar is mooi, subjectief natuurlijk en die opmerking neem ik wel voor mijn rekening. Als de Bacalar een vrouw zou zijn, was het de onbereikbare Bond-girl die je nooit tussen de lakens krijgt.

Eigenlijk verspil ik alleen een paar regels aan deze onvoorstelbaar mooie auto vanwege z’n uiterlijk. De styling veegt zo ongeveer alles wat de auto-industrie uitbraakt naar de sloop. Als deze Bentley tweeduizend jaar eerder zou zijn gemaakt, was  Bacalar een religie. Nu wordt deze vierwieler hoogstens de zondagsauto van een sekteleider. Geen idee hoe het ding rijdt, maar ik hoop dat er voldoende ruimte is onder het stuur.

Pin It on Pinterest

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Ik doe niets met cookies, maar de EU wil nu eenmaal dat ik meld dat ze zijn ingeschakeld. Klik gewoon op accepteren en kijk lekker rond.

Sluiten